Lutkovno gledališče TRI: Kranj

lutkovne predstave primerne za vrtce in nižjo stopnjo osnovne šole. Lutkovne delavnice pa za osnovne šole

Lutkovno gledališče TRI: Kranj

LG TRI smo mladi in stari, smo tisti izkušeni, prekaljeni in spretni in tisti novi, lutk željni in malo manj spretni. Gonilna sila vseh sva Natalija in Ksenija, ki sva tudi ustanoviteljici gledališča in sva življenje zapisali lutkarstvu tako zelo, da le-to prepleta najin delovni, kakor tudi prosti čas. V delavnem času izdelujeva lutke, ustvarjava scenografije, dramatizirava, režirava, skratka ustvarjava predstave, s katerimi nato gostujeva po vsej Sloveniji, pa tudi  izven nje. Izziv nama je v do skrajnosti  izkoriščenem lutkovnem jeziku pričarati pravljično vzdušje. V predstavah se izogibava pretiranemu besedičenju, beseda je le krepilo lutkovni akciji. Pečat  predstavam dajejo scenografske  rešitve – scenske animacije kot enakovreden element lutki. Lutkovna tehnologija, glasba, efekti, kontakti animatorja z lutko in gledalci je v službi poetike posamezne predstave.

Delo z otroki poteka kot usmerjanje njihovih lastnih iniciativ. Tekst izberejo otroci, mnogokrat si ga izmislijo kar sami. Po strokovni, dramaturški obdelavi teksta, sledi izdelava lutk in scene, kar sicer vzame kar precej časa, vendar se skozi to fazo oblikuje tudi občutljiv odnos do lutke in daje dovolj časa za seznanjanje z njenim karakterjem in njenimi tehničnimi sposobnostmi. Tudi faza priučitve njene animacije  je zato krajša in bolj dodelana. Delo temelji na otroški inovativnosti, iskanju likovne ubranosti, spoznavanju lutkovnih zakonitosti, čutenju lutkovne predstave kot celote…  Poglavitno je ustvarjati, se fino imeti. Profesionalnost pa naj se pili skozi leta drgnjenja odrskih desk, tistemu seveda, ki bo pri tem vztrajal.

 

PONUDBA

 • PREDSTAVE
  S predstavami iz našega repertoarja lahko pridemo k vam.
  Lahko pa nas obiščete tudi v našem, zelo prijetnem Otroškem kulturnem centru KRICE KRACE,  v Tomšičevi ulici 14 v Kranju.
 • LUTKOVNE USTVARJALNICE
  Če želite  popestriti kulturni dan ali pač samo želite izdelovati take in drugačne lutke v naši družbi, vam ponujamo lutkovne ustvarjalnice. Na osnovi znane pravljice skupaj z otroki izdelamo lutke in jih oživimo v krajši produkciji. Program traja vsaj tri šolske ure. Primeren je predvsem za šolske otroke.

 

 

 

 

 

 

Dodatni podatki

Cena programa

350 € / predstavo ali 5€ / otroka za delavnico

Minimalno število otrok

20 otrok/delavnico

Maksimalno število otrok

30 otr/delavnico

Trajanje programa v urah

3 šolske ure

Primerno za

 1. vrtec
 2. osnovna sola - prva triada
 3. osnovna sola - druga triada
 4. osnovna sola - tretja triada
 5. srednja sola
 6. druzina

Obisk na šoli (Ali program izvajate tudi na drugi lokaciji po Sloveniji, npr. šoli, vrtcu, ...)

 1. Da
 2. Ne

Področje delovanja

Slovenija in zamejstvo

Kontaktni telefon

040 230567, 040 230879

Kontaktna oseba

Nataša Herlec

Kontaktno podjetje

Lutkovno gledališče TRI

Kategorija