Postojnska jama – kapniško najbogatejša jama na svetu

Doživite svetovno znamenitost in spoznajte

Postojnska jama - kapniško najbogatejša jama na svetu

VRTEC IN 1. RAZRED OŠ

 • Zmajček Jami v podzemnem svetu

Ali poznaš pravljico o zmajčku Jamiju, ki v jami skrbno varuje jamske bisere pred nagajivim škratom Švigljem?  Pridi  in doživi pravljični svet zmajčka Jamija, ki te že pričakuje!

Otroci se v spremstvu vodnika podajo v čarobni jamski svet Proteusove jame z Vivarijem. Z majhno svetilko spoznavajo življenje v temi in odkrivajo jamske živalice, spoznajo pomen vode za življenje, opazujejo človeško ribico in se seznanijo z zgodbo jamskega medveda.

Srečajo in družijo se z zmajčkom Jamijem,  ki s pomočjo svojih jamskih prijateljev v jami skrbno varuje jamske bisere, otroci pa mu pri tem pomagajo. Po prihodu iz Vivarija, sledi možnost ustvarjalnih delavnic – otroci si ogledajo razstavo metuljev iz vsega sveta, rišejo in barvajo pravljične like in zgodbice o Jamiju.

Cena na otroka: 2,90 EUR

Brezplačno za vzgojitelje spremljevalce

 • Z zmajčkom Jamijem v Postojnsko jamo

Otroci se v spremstvu staršev in vzgojiteljic z jamskim vlakcem popeljejo v podzemni jamski svet Postojnske  jame. Ko izstopijo iz vlakca se v spremstvu vodnika podajo po pešpoti skozi čudovite dele jame in spoznavajo življenje v podzemlju in temi. Po poti kličejo zmajčka Jamija, da se prikaže, saj se skriva med kapniki. Skupaj se fotografirajo.

Ogledajo si čudovite dvorane:  Špagetno dvorano, Belo in Rdečo dvorano in vidijo najlepši kapnik Briljant – simbol jame, ki spominja na ogromen sladoled. V velikem akvariju vidijo človeško ribico in spoznajo izvor njenega imena. V Koncertni dvorani preizkusijo mogočen odmev in zapojejo pesem vsem čarobnim bitjem, ki živijo v jami. Tam jih pričaka tudi Jami in skupaj zaplešejo. Svojo pravljično dogodivščino zaključijo z vožnjo vlakca proti izhodu.

Cena na otroka do 5 let:  1,00 EUR

Cena na otroka nad 6 let: 13,94 EUR  ( 5 % popust ob najavi vsaj 15 dni prej)

Cena za starše: plačajo vstopnico za odrasle s popustom

Ta program se izvaja le v spremstvu staršev.

Trajanje: 90 min

____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

2. IN 3. RAZRED

 • Zmajček Jami in njegova podzemna dogodivščina v Postojnski jami

Otroci se v spremstvu učiteljev spremljevalcev z jamskim vlakcem popeljejo v podzemni jamski svet Postojnske jame. Na vlaku se jim pridruži  zmajček Jami, ki se z otroki pelje v jamo.

Ko izstopijo iz vlakca, se v spremstvu vodnika podajo po pešpoti skozi čudovite dele jame in spoznavajo življenje v podzemlju in temi. Ogledajo si čudovite dvorane:  Špagetno dvorano, Belo in Rdečo dvorano in vidijo najlepši kapnik Briljant – simbol jame, ki spominja na ogromen sladoled. V velikem akvariju vidijo človeško ribico in spoznajo izvor njenega imena. Po poti kličejo zmajčka Jamija, ki se skriva za kapniki. V Koncertni dvorani preizkusijo mogočen odmev in zapojejo pesem vsem čarobnim bitjem, ki živijo v jami. Zmajček Jami jih pričaka v Koncertni dvorani. Svojo podzemno dogodivščino zaključijo z vožnjo vlakca proti izhodu skupaj z zmajčkom. Zmajček Jami se z otroki fotografira in poskrbi za ustvarjalno delavnico.

Cena na otroka: 13,94 EUR

5 % popust na redno ceno ob najavi vsaj 15 dni prej

Brezplačne storitve za spremljevalce in socialno ogrožene učence

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

2. IN 3. TRIADA TER SREDNJA ŠOLA

 • Ogled Proteusove jame z Vivarijem, razstava Metulji sveta , Postojnska jama  

Otroci se z vodnikom podajo v Proteusovo jamo z Vivarijem, kjer z motivacijskim uvodom o nastanku kraškega sveta, spoznavajo značilnosti kraških pojavov in življenje v popolni temi. S pomočjo majhnih svetilk si ogledajo  Vivarij z največjo zbirko jamskih živalic. Seznanijo se z zgodbo jamskega medveda, raziskujejo relief, podnebje, vode dinarskega krasa in spoznajo pomen raznolikosti žive in nežive narave.

Po ogledu Vivarija se z vlakcem popeljejo na ogled Postojnske jame. Po pešpoti se sprehodijo v najlepše dele jame, si ogledajo čudovite dvorane (Špagetno dvorano, Belo dvorano, Rdečo dvorano) in vidijo najlepši kapnik Briljant – simbol jame. Čisto od blizu se srečajo s človeško ribico. V Koncertni dvorani preizkusijo odmev ter si ogledajo edinstven podzemni poštni urad na svetu.

Za zaključek svoje podzemne avanture oddajo razglednico z žigom Postojnske jame in se z vlakom odpeljejo nazaj proti izhodu.

Trajanje obiska: približno 2,5 ure

Cena na učenca: 15,90 EUR

Cena na dijaka: 19,50 EUR

Brezplačne storitve za spremljevalce in socialno ogrožene učence/dijake

Ob predhodni najavi nudimo možnost dodatnega popusta.

 

Ne spreglejte posebne ponudbe:

 • Proteusove jama z Vivarijem, Postojnska jama, Predjamski grad, Modrijanov mlin, žaga venecijanke ter ponor reke Pivke.

POSEBNA PONUDBA – Cena za šolske skupine ZA IZLETE od novembra do konca marca 2015: 

UČENCI: 14, 99 EUR (redna cena 19,90)

DIJAKI: 17, 80 EUR (redna cena 25,30 EUR)

 • Proteusove jama z Vivarijem, Postojnska jama, Predjamski grad, Modrijanov mlin, žaga venecijanka ter ponor reke Pivke.

 

Otroci se z vodnikom podajo v Proteusovo jamo z Vivarijem, kjer z motivacijskim uvodom o nastanku kraškega sveta, spoznavajo značilnosti kraških pojavov in življenje v popolni temi. S pomočjo majhnih svetilk si ogledajo  Vivarij z največjo zbirko jamskih živalic.

Po ogledu Vivarija se podajo na ogled Postojnske jame. Adrenalinska vožnja z vlakcem ponuja otrokom pravo nepozabno doživetje, ki ga bodo zagotovo še dolgo navdušeno opisovali svojim prijateljem.

Po pešpoti se sprehodijo v najlepše dele jame, si ogledajo čudovite dvorane (Špagetno dvorano, Belo dvorano, Rdečo dvorano) in vidijo najlepši kapnik Briljant – simbol jame. Čisto od blizu se srečajo s človeško ribico. V Koncertni dvorani preizkusijo odmev ter zapojejo pesem.

Sledi vožnja z vlakom proti izhodu in ogled Modrijanovega mlina in žage. Ogledajo si mlinska kolesa in se seznanijo s postopkom pridobivanja moke.

Program se zaključi z ogledom Predjamskega gradu, skrivnostnega skrivališča roparskega viteza Erazma. Otroci doživijo srednjeveško grajsko življenje in spoznajo romantično legendo o upornem vitezu.

 

Šolska kosila:

Znotraj Parka Postojnske jame nudimo možnost ugodnih šolskih kosil novi samopostrežni restavraciji Briljant od 5,90€ dalje

- Kosilo 1 - dunajski zrezek ( ali sojin zrezek – vege), pomfrit

- Kosilo 2 - špageti bolonez (ali z zelenjavo, paradižnikovo, sirovo ali smetanovo omako)  in jabolčni

zavitek s smetano

Kosilo 3 - mala pica, sladoled – kepica

 

Vaša kontaktna oseba:

Anita Dolenc

tel: (0)5 7000 157

gsm: 041 602 225

e-mail: anita.dolenc@postojnska-jama.eu

 

 

1) Kaj vse si lahko izberete v vaš program:

 Proteusova jama z Vivarijem
- Razstava “Metulji sveta”: 5000 dnevnih in nočnih metuljev
- Modrijanov mlin
- Žaga venecijanka
Postojnska jama
- Pivka jama in  Črna jama (skozi partizanski rov)
- Otoška jama
Jamsko pohodništvo po podzemlju in nad njim 
http://www.postojnska-jama.eu/si/drugi-ogledi/predjamski-grad/” href=”http://www.postojnska-jama.eu/si/drugi-ogledi/predjamski-grad/” target=”_blank”>Predjamski grad
Jama pod Predjamskim gradom
- Najem učilnice
- Šolska kosila  v  Samopostrežni restavraciji Briljant

- Animacija z maskoto zmajčka Jamija

 

 

2) Seznam programov za šolske skupine:

Naravoslovni dan : Proteusova jama z Vivarijem, razstava Metulji sveta, Postojnska jama

Naravoslovno-športni dan : Doživljajski jamski treking  - Proteusova jama z Vivarijem in razstavo Metulji sveta, Postojnska jama, Partizanski rov, Črna jama, kraški gozd nad jamo, Pivka jama.

Naravoslovno-kulturni dan:  Proteusova jama z Vivarijem, razstava Metulji sveta, Postojnska jama, Predjamski grad

ali Postojnska jama, Predjamski grad

Naravoslovno-tehniški danPostojnska jama, Modrijanov mlin, žaga venecijanka in delavnica

Pravljična dežela: Podzemni svet zmajčka Jamija

 

 

 

 

 

Dodatni podatki

Cena programa

ni podana

Primerno za

 1. vrtec
 2. osnovna sola - prva triada
 3. osnovna sola - druga triada
 4. osnovna sola - tretja triada
 5. srednja sola
 6. druzina

Obisk na šoli (Ali program izvajate tudi na drugi lokaciji po Sloveniji, npr. šoli, vrtcu, ...)

 1. Da
 2. Ne

Področje delovanja

Notranjska

Kontaktni telefon

041 602 225

Kontaktna oseba

Anita Dolenc

Kontaktno podjetje

Postojnska jama

Kategorija